- Färgade avelsston -

Stuteriet håller några färgade avelsston. Det har tagit tid att hitta riktigt bra färgade shetlandsponnyer och vi har en förkärlek till det svart-vita, men i det stora hela är det ponnyn som gör det.  Vi tycker om svartskäckarna och en riktigt bra skimmel är fantastiskt att vila ögonen på. Vi har sökt med ljus och lykta efter just detta och vi vågar kanske säga att de håller måttet då de i kombination med svart hingst fått varsinn godkänd son (både färgad och svart avkomma). Vi försöker ställla samma höga krav på de färgade som de svarta. Det är viktigt för oss att om de har svarta linjer i blodet så skall de mäta sig med de "rena" svarta. Dominique (nedan) visar just på denna kvalitet. Just dat som är vår avblekbara skimmel och som i första led (far och mor) härleder till Ön så utmärker hon sig något i hagen men hon har delarna som gör helheten. 

Innan de blir avelsston visas de fram på utställning, förhoppningsvis flertalet gånger men främst så avelsvärderas (premieras) de vid tre års ålder innan de så småningom planeras för betäckning.

-- Avelsstona presenteras i nedstigande åldersordning --
[Gammal är äldst]

Välkommen att kika in under respektive avelstos sida där du kan se deras personliga profil med stamtavla, resultat, avkommor och personlig presentation.

 

Till Minne av vår vackra Anneke som bodde på stuteriet 2013-2021. Hon fick aldriig några föl hos oss. Hon är det bästa exemplet på att en bra häst har ingen färg då hon var både bländande vacker och var oerhört fin exteriört.

If you don’t have much money you are better to buy not such a good mare from a good family than buy a good mare from a shit family – she will never breed, she doesn’t have the genes to breed.”

/P-O Forsberg