--- Avelshingstar ---

AV 2021: Fr vä: Alex med handler Malin. Yaght med äg johanna och hingstskötare Pernilla, Sigge med äg/uppf Magnus och Quince med hingstskötare Sophia.

Stuteriet äger sju (varav 4 egenuppfödda) godkända avelshingstar enligt rasvisa krav med meriten RS. Under hösten 2012 så planerades inköp av den första och sedan maj 2013 har Yaght v.d. Belschuur RS 547 tjänstgjort hos oss. Yaght mönstrades som 9-åring 2015 och höjde sitt avelsvärde till GI. Denna hingst blir bara bättre och bättre. Vid generalmönstring 2021 (15 år gammal) höjde han sitt avelsvärde till A tills vidare för sin goda nedärvning. Sammanlagda meriter och foton på avkommor (även godkända söner) finns att se på hans profilsida. 

Under januari 2016 tillkom en svart avelshingst som blev en viktig milstolpe i vårt avelsarbete. Den fantastiske Alex v.d. Ponyhoeve RS 644  som nu är godkänd i tre länder! Han mönstrades 2016 och höjde sitt avelsvärde till A för sin goda nedärvning i Holland (de svenska kunde inte tillgodräknas då). Han levererar både i Sverige och i Holland genom att avkommorna visar framfötterna gång efter annan.  Alex har erhållit sammanlagt 129 föl i Holland under åren 2010-2012. I Sverige har han fått 47 födda föl (varav 43 registrerade) avkommor under åren 2014- (ej 2019) 2020. Under 2018 leasades han ut till Norge där han även visades fram och godkändes därmed i ett tredje land. Mer detaljer och foton på hans framgångsrika avkommor (samt godkända söner) finns att se om på hans profilsida. Vid generalmönstring 2021 (14år gammal) höjde han sitt avelsvärde till ELIT för sin goda nedärvning i Holland och Sverige. 

I september 2018 visade vi vår första hingst på avelsvärderingen och vi fick igenom vår egenuppfödda hingst - 
Mac Guardian of Lady's Holm RS 801. Han godkändes enligt rasvisa krav med 89888=41p och var 3 år vid tillfället. Yaght är farfar till denna fina individ. Vi ser fram emot att se honom växa klart och få sina egna ston. Han visades om hösten 2019 och höjde sitt avelsvärde till GI med fina 42p. Mac Guardian såldes i januari 2022 till ett stuteri som håller ston och kommer använda honom i avel. 

Tidigt i oktober 2020 så visades tre av våra uppfödingar fram från 'fölkullen' födda 2017. Två av dessa i vår ägo. Det resulterade i att samtliga tre  passerade nålsögat och blev godkända avelshingstar enligt rasvisa krav! Ett fantastiskt ögonblick som uppfödare att få vara med om detta! Ofattbart! 
MacLyric of Lady's Holm RS 842 gick ringetta vilken såldes dryga året innan avelsvärderingen till Kölnäs Stuteri som också visade fram honom. En fantastisk hingst som vi trodde på i massor och som vi valde att släppa till en av Sveriges ledande fuxuppfödare i förhoppning om att han skulle få verka som avelshingst och göra avstamp inom fuxaveln, vilket nu också kommer ske! 
MacQuince of Lady's Holm RS 856 - vår fine skäck med de fantastiska gångarterna gick även han igenom och slutligen MacLord A of Lady's Holm RS 855 (bror till Lyric) blev Alex 8:e godkände son!
Det går att följa de två sista på deras profilsidor här på Lady's Holm, samt även Lyric på hans profilsida när han bodde hos oss samt självklart i sitt nya hem på Kölnäs. Klicka på deras namn!

Våren 2021 var det äntligen dags för en liten goding att visas. Det har blivit framskjutet ett par gånger att visa fram honom, men nu var tiden rätt och vi är så glada att han passerade nålsögat och blev godkänd enligt rasvisa krav - Right Color of Lady's Holm RS 862. Han är besläktad med två av våra ston  (och sin mamma så klart) men annars kommer hans blodslinjer till väl användning för flera av våra ston. Vi ser mycket fram emot att använda honom i avel. RC som han kallas till vardags finns på sin egen profilsida. 

Hösten 2021 så visade vi fram Sae be dat of Lady's Holm RS 881 även han född i årgången 2017. Han började sin matchning redan 2020 men vi valde att vänta då han växte sakta. Då var han 4år och prövades för nämnden och det är helt otroligt men han höll hela vägen och godkändes enligt rasvisa krav. Fantastiskt att få igenom en skimmel-hingst och han blev därmed Alex 9e godkända son! Sigge som han till vardags kallas är vår 6e egenuppfödda hingst som blivit godkänd för avel. Även Sigge går att följa på hans egna profilsida. 

Våren 2024 så visades Furunäs Amaretto RS *** fram. Han köptes in till stuteriet som föl med förhoppning om att gokännas och sedan kunan bli det viktiga komplement till vår avel som vi behöver. Han är kommen ur ofantligt starkt blod vilket vi hoppas skall stärka vår avel. Amaretto går att följa på hans egen profilsida. 


 

- Avelshingstarna presenteras i nedstigande åldersordning -