-- Höjdpunkter 2022 --

Ännu ett år har passerat på stuteriet och det känns å ena sidan som vi stått stilla i vårt arbete men å andra sidan som att vi vänt ett stort och avgörande blad i vårt liv. 
Det har varit en hel del motgångar och därmed lärdomar, men även fina framgångar som vi är glada för.
Endast en ponny lämnades oss under året och det var vår fantastiske MacGuardian of Lady's Holm RS 801 som under januari månad åkte hela vägen till Sundsvall för att användas i aveln. Han är speciell för oss som föddes under en kall vintermånad och vi förstod tidigt att han var ngt extra och när han som vår första uppfödning godkändes för avel var glädjan stor. Vi hoppas han har ett fantastiskt liv med sina ston!

För andra året i rad så gjordes inga nya inköp av ponnyer utan vi jobbar för att förvalta de uppfödingar vi tar fram. 

Under tidig vår så visade vi fram MacLord A of Lady's Holm RS 855 vid avelsvärdering. Han hade fått uppskov under hösten då han skadat sin svans och nu hade svansen vuxit så mkt att vi fick OK att visa honom så han kunde avsluta sin avelsvärdering vilken han gjorde med godkänt resultat och 40p. 

Under sommaren visade vi de nu 4-åriga stona som inte hanns med året innan vid stopremiering och det kände så gott i hjärtat när de gick 1:a och 2:a i en stor storing. June Dandelion of Lady's Holm gick 1:a med fin-fina 42p och Nic Aura of Lady's Holm gick 2:a med 40p. Wida visade även i visningsklass och fick många fina lovord och premieringsförrättare Håkan Erlandsson.

Vi åkte på två sommarutställningar och på den första åkte vi hem med två guldston som även bidrog till att Chorus Girl of Lady's Holm blev klar för SUCH - Svensk Utställningschampion och Nic Aliyah of Lady's Holm tog hem sitt första guld. Vid RIKS utställningen blev det två silverston som åkte med oss hem.

Sommaren överskuggades av den stora förändringen att Wida kommit in på riksgymnasiet Wången i Jämtland och började skolan där i slutet på augusti. Det är med stor glädje hon nådde sitt mål att gå på Nordens största och bästa trav-gymnasium, men också en stor förändring för oss här hemma. Detta avspeglade både fokus och tid att träna hingstar till avelsvärderingen. Vi hade plan att visa två styckena men mäktade bara med att förbereda en. I början av september, veckan efter Widas flytt prövades MacDecagon of Lady's Holm för nämnden men höll inte måttet och kommer säljas som valack. 
Ett par veckor efter detta var det dags för våra tre-åriga ston som vi prioriterat att hinna med i år. Två av tre kunde visas fram och lyckan var stor när I am Vitoria of Lady's Holm gick etta i en ring av 13 ston med fina 41p! Harmonie of Lady's Holm premierades samtidigt med 39p. 
Två veckor efter premieringen tog vi med samma ston till höstutställningen och vi var så glada att Vitoria även där vann sin klass och erövrade både Champion ungsto och BIS-3-titel. Harmonie kammade hem sitt första guld som kom att hjälpa henne att erövra dubbelguldsdiplom senare under hösten. 

Hösten avslutades med halloween-utställning där vi kunde ta med den tredje tre-åringen som börjat växa till sig. LaLa Lu debuterade med 39p vilket vi är glada för. De andra två treåringarna tog åter igen guld och Vitoria blev åter klassvinnare och Harmonie tog sitt andra guld och säkrade dubbelguldet. Fantastiska Chorus Girl tog åter igen fina 42p och gick tvåa i sin klass och rekommenderad till BIS.ringen. 

Året har betytt många förändringar i vårt liv vilket påverkar våra ponnyer. Vi vet att vi måste dra ned på antalet för att mäkta med och hinna ge dem alla den tid vi vill ge dem. Året har givit oss prövningar men framförallt glädje. I alla svåra stunder är det shetllänningarna som ger oss tröst, styrka och glädje. 

Till sist vill vi nämna våra fina föl som föts under året. Det blev till slut 6 föl fördelat 4 ston och 2 hingsstar. Två av dessa föl är RC's första avkommor och vår första uppfödning med två ladysholms-föräldrar! Stort! Några ston gick gall och vi hoppas på nytt till nästa år. Det har även varit fantastiskt att vi hade tre av våra egna hingstuppfödningar till avel - MacLord A, Sigge och MacQuince! Vi ser fram emot att se era fina föl nästa år <3.

Tack för detta år! Vi ser fram emot 2023 och vad det har att ge oss!
Johanna - Magnus - Wida