Stuteri Lady's Holm föder upp shetlandsponnyer med grund i starka blodslinjer och påvisad god nedärdvning. Vi köpte in våra två första shetlandsston 2006 men det var först år 2010 aveln tog fart på allvar. De flesta av våra avelsston är svarta då vi har en tro på dessa blodslinjer som grund. Vi har sedan en dröm att hålla ett 'black and white-stud' och därmed hålla oss till färgerna svart och vit i alla dess former från svartskäck, svartskimmel till enhetlig svart och skimmel. 

Vår vision är att få kraftfulla, sunda shetlandsponnyer med gott lynne. De ston som används i avel är avelsvärderade, visade på utställning och erhållit lägst klass I.

Vi erhöll godkänt stuterinamn av Svenska Ponnyavelsförbundet i september 2010. Vår verksamhet har godkänt tillstånd för hästverksamhet av länstyrelsen. 

 ♦Stuterinamnet Lady's Holm är efter en av de små öar av Shetlandsöarna (utanför Skottland). Ett namn som härleder till shetlandsponnyns ursprung då tanken från början var att hålla ett 'egentligt stuteri' som är menat att endast hålla ston♦

 

Välkommen till oss!

'When the angels where busy
God sent
a Shetland Pony'