----------- Till eftertanke inför köp ---------


En välmående Shetlandsponny lever ett långt liv.
Om du är villig kan den följa dig och bli en trogen vän under många år. En Shetland har samma behov som andra hästar, kräver samma tid, engagemang och kärlek. Den trivs bäst med likasinnade och är inte skapt att gå i en liten grusad paddockhage.

En Shetland är oerhört klok, arbetsvillig och vänlig. Detta behöver användas på bästa sätt genom att ge den det den behöver. Om den är sur och krängd så finns det en anledning till det och den försöker genom sitt humör visa det. Det ligger alltså inte i deras natur att vara tjurig, utan i deras klokhet att vägleda oss att något är fel.

Tänk igenom ditt beslut innan du skaffar din ponny då den är beroende av dig varje dag.

Vi säljer i första hand våra ponnyer till hem som redan håller Shetlandsponny. Vi säljer inte våra ponnyer för sällskap till stora hästar.

Om du vidhåller ovan eftertanke och du önskar skaffa Shetlandsponny skall vi göra allt för att finna rätt indvid för just dig! Våra ponnyer är olika och har olika behov och det är viktigt att du har just det den söker för att bli din.  Då vet vi att det blir en livslång relation!
När en Shetlandsponny fångat ditt hjärta kan vi lova att du sällan kan hålla dig till  bara en!


Välkommen att höra av dig!
Johanna & Magnus
 Contact


 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Notis
:

Shetlandsponnyn kommer från Shetlandsöarna utanför Skottland därav namnet. Rasen Shetlandsponny tillhör kategorin A-ponny vilket innebär att den är max 107cm. Därmed inte sagt att alla A-ponnyer är Shetland. Vi som föder upp Shetlandsponnyer önskar kalla dem just så eller Shetlänning (ej shettis då det i folkmun blivit ett samlingsnamn för alla små ponnyer). Vi som värnar om rasen använder endast ordet Shetland när det är en shetlandsponny. En korsning kan aldrig bli en Shetland./.