Linderödssvin

Från början hade vi tre linderödsgyltor på gården, 3 kullsystrar födda på Linderödsåsen. Under 2018 förlorade vi Hedda och de två systarna återstod. 
Vi hämtade dem i början av april 2012 och de var då nästan på dagen 3 månader. När vi väl kom hem fick Wida vara med o bestämma namn och hon ville envist att en skulle heta Lisabet (efter Madickens syster) men vi diksuterade oss fram o tillbaka och lät dem börja på bokstaven H precis som mamma Hulda o pappa Hjalmar. Så familjen fick välja ett namn var och jag valde Hedda, Wida valde Helly (efter kusin Nelly som är det bästa som finns) och Magnus valde Hildur! Så där han ni våra underbart fina gristjejer;) Uppfödarnamn är Kovadsgården. Då Wida så gärna vill ha en "egen" så fick hon döpa den som ensam är svart o vit till färgen. De andra två är rödbruna.
 
De första veckorna på gården fick de stå på box för o vänja sig vid oss och vart mat o vatten fanns. Sedan fick de komma ut i sin hage med utebox och få njuta med o böka i skog o mark!

Genbanksnummer fick vi i början av 2013 och vi hjälp av avelsrådet på Föreningen  Landtsvinet att hitta lämplig galt. Vi har dock fått vänta med betäckning och nu 7 år efter vi hämtade dem har det inte blivit några kultingar men våra två tjejer som är kvar mår bara fint,

Gyltornas har egna sidor med sina stamtavlor. 

Helly o Hildur hösten 2018
Våra grisar 1mån gamla. Våra tre är i mitten. Foto: Uppfödaren
4 måander o förtsa gången ute hos oss!
Höste 2013 - 1.5år gamla.