Highlighs of 2018

The 2018 highlights for Lady's Holm are definitily when two of our own breedings made their own statement in the Showring! The moment when we accived getting our first licenced breeding stallion - Mac Guardian of Lady's Holm we will never forget! Then succeeding to show the best 3-year old Shetland filly- Nic Harmonica of Lady's Holm was a great moment. The highlights has strengthened our belief of our work and we are so proud of theese two individuals and it energize us to continue .
One other highlight to remember is when Alex v.d. Pony Hoeve RS 644 got approved in a third country - Norway and recieved amazing 44 points with a 10 on the type! What a stallion! We are so greatful for having him.
 

This year has also meant that Wida has taken a big step in being able to show more of our ponies. She has qualified for the best handler and she has won several junior handling classes. We look foward of her developing to a full-blown handler. The Shetlands of Lady's Holm will be in her hands in the future.

Mac Guardian getting licenced for breeding!
Mac Guardian getting licenced for breeding!
Mac Guardian of Lady's Holm - approved with 89888=41 points.
Nic Harmnica of Lady's Holm - best 3 year old with 98898=42 points.
Wida showed several of our Shetlands this year including Nic Harmonica!
Alex was licenced for brreeding in Norway this summer.
Alex got licenced in a third country!
Alex got licenced in a third country!
Wida qualifying to national handler.
Wida med sin älskade Jappa i kvalet för handler.

Diary of 2017

Inleder November

Oktober är över och vi avlsutade månaden med att åka till Shetland väst utställning. Med oss hade vi 1-åringen Chorus Girl som stod sig i konkurrensen med guld, 99778 och slog sedan även kokurensen i champion och blev champion sto! Vi hade även Nic Symphonie med som visade för första gången i vuxen klass. Även hon stod sig i konkurrensen med fina 98888=41p och blev 5a av 12 fantastiska ston! Wida gjorde bra ifrån sig i handler och vann sin klass! Vi glädjs även med våra hingsars avkommor som det går bra för. I Frillesås visade Alex ston, Dalsgårds Umberto (valack) som fick 99888=42p och slutade BIS 3. 
November började med att vi tog farväl av älskade Elin. Min första shetlandsponny som bott på gården i snart 12 år. Vi har tackat nej till många köpare men vi hoppas nu att vi gunnit hemmet hon önskar där hon kommer anändas i ridning och agilty. Vem vet om det kanske blir ett föl längre fram med. Vi önskar dem all lycka till!
Den årliga uttällningen i Sölvesborg är också aslutad. Med oss hade vi Dalsgårds Omega där vi hoppades på sista 41p för SUCH men det blev inte alls så. Snörpliga 39p fick hon men Wida gjorde ett jättefint jobb med henne. Vi hade även Alex med oss och han blev klassvinnare, champion hingst på 98889=42p och erhöll pris för bästa behåring. Nu laddar vi för årets sista utställning i Shetland Sydväst där vi har 3 ston med oss. 

På återseende!
------------------------------------------------------------------------------

 

Hösten är här!

Nu har snart halva oktober gått och uppdateringen av stuteriets dagbok är sen som alltid. Vi uppdaterar däremot vår sida på Facebook och Instagram flera ggr i veckan så följ oss gärna där!

Sommaren resulterade slutligen i sammanlagt 10 föl och Verona fick sist en fin lite hingstunge i juli månad. Vi är mycket nöjda med årets föl men väljer ändå att sälja några då vi måste solla hela tiden hur mycket vi än vill spara.
Sommarens utställningar blev uppskjutna då jag skadades av en hästspark och var aningen rörelsehindrad i flera veckor. Vi försöker däremot ta igen en del under hösten. Vi visade Yaght under augusti månad för holländska domare med godkänt resultat! Vi var även i Holland (hela familjen) vilket var fantastiskt i umgänge med goda vänner och att få träffa både Yaght och Alex uppfödare. Vi kikade på den stora jubileumsutställningen och besökte flera stuterier.
I slutet på augusti åkte vi till Laholm och hade en champion föl med oss hem samt ett sto som vann sin klass. Mkt nöjda med det. Lilla Nic Shielda som blev champion har även blivit tingad och kommer flytta när hon skiljs från mamma. 
I september åkte vi till Skara för att premiera våra 3-årsston. Nic Lullaby erhöll diplom och 41p och Nic Allure fick 39p med klass I. Helgen som var (7/10) besökte vi Vetlanda och sydost utställning. Wida gjorde premiär i utställningringen och hon fick lite hjälp med att visa Lullaby, men Operette fixade hon galant själv och vilket resulttat det blev! Lullaby gick 3/7 i 3-årsklassen med 98888=41p och Operette vann gallstoklassen och gick vidare till Championat och knep Ch sto och senare Reserv-BIS med fina 99888=42p! Total lycka!

Sommaren är verkligen över och den har bestått till stor del av att fixa hagar, flytta djur och se till att det finns beten. Det har gått bra och vi är glad för de nya beten som vi få rå om. Snart står vintern för dörren och vi har några hästar till salu om någon är intresserad. Alex och Yaght har haft gästston och samtliga har nu rest hem. Några veckor till sedan är alla djur hemma igen och det vankas de sista utställningarna innan vi går i dvala. 

Allt gott så länge
Johanna

V g se foton nedanför.

 

Dalsgårds Operette i Vetlanda den 7/10. Erhöll 99888=42p, Champion sto och reserv BIS med handler Wida!

Nic Lullaby of Lady's Holm
GI, diplom, 98888=41p och placerades 2/12 i Skara den 16/9.

Nic Shielda of Lady's Holm
Champion Föl i Laholm den 27/8. Foto: PP

Dalsgårds Omega vid utställningen i Laholm den 27/8. Blev klassvinnare i gallstoklassen med 99887=41p. Wida och Omega vann även handlerklassen.

---------------------------------------------------------
Passerat midsommar


Nu är snart juni månad passerad och våren har gått i ett svep. Vi har fått massor av föl att berätta om och alla ston och föl mår väl (puh). Alla ston är inte klara än men vi har nu haft en paus på snart en månadi fölvakandet. Först att föla vad Dominique som den 24/4 som erhöll ett svart hingstföl e: Alex. Några dagar senare så fick Thea (Sollidens Galactica) sitt första föl den 28/4 ett vackert litet stoföl e: Alex. Vi trodde sedan det skulle dröja ett par veckor men Femke överraskade oss med ett rödskäckat stoföl den 3 maj! Visst var vi medvetna om fuxanlaget men inget vi vågade hoppas på och sedan skäck på det! Fölet var efter hingsten vi leasade förra året - Dalsgårds Othello.  Några dagar senare den 6 maj, skulle vi lämma alla unghingstar i skärgården och på morgonen innan avfärd gjorde vi en koll i hagen och jag ser ännu ett rödskäckat föl springa fram och tillbaka. Det gick många turer i huvudet innan jag kom fram till vilket sto som kunde vara mamma där... Bakom höbalen stod Carisma så så klart! En liten fin kille hade hon fått. Vi trodde sedan vi kunde åka, men efter en räkning av alla så ser vi att även Mascara fått föl!! Ett svart stoföl, även denna e: Othello. Sedan fick vi vila i några dagar, men åter igen kom det en glad överraskning! Tidigt en morgon i hagen står två svarta ston i hagen och hade fölat bara några meter från varandra. Magnus ropar att det är ett brunt föl i hagen... Men när jag kom fram var det inget brunt utan ett fuxfärgad hingst som Melodie fått e: Alex!! Så roligt! Och bara några meter från henne stod Ayesha med ett svart stoföl, även denna e: Alex. De föddes den 10 maj! Två dagar senare, den 12 maj födde Just dat en skimmelhingst e: Alex! Nu hade vi fått mer färgade än svarta men det skulle inte sluta där... Vi fick dock vila ett par veckor men den 27 maj stod Japonica med ett svartskäckat hingstföl i hagen!
Glädjen är total efter alla dessa fina föl som våra ston så fint burit fram! Så tacksamma för dessa fäder som fått dem dräktiga.

Nu återstår minst 1 men max 3 föl. Verona är högdräktig och väntar i månadsskiftet e: Yaght. Tussilago tror vi är dräktig men det dröjer nog ngn månad och sedan är det Showgirl som vi är tveksamma över om hon är dräktig. Men det återstår att se. 
Bilder, stamtavlor finns under Föl 2017. Foton finns även på första sidan. Följ oss gärna på Facebook och Instagram, där kommer aktuella foton på de underbara fölen nästan dagligen - se länk

Fler nyheter är att vi sålt både Da Laek a dat och June Columbine till jättefina hem. Vi önskar de nya ägarna lycka till! Vi har flera ponnyer till salu så hör av dig om du finner någon av intresse. 



 

Erhåller utmärkelser'

Vid Sveriges Shetlandssällskaps årsmöte den 9 april 2017 mottog vi priser för några av våra ponnyers prestationer.
Våra trogna avelsston Melodie v.d. Romer och Carisma erhöll ELIT för sina avelsmeriter. Sollidens Femke och Sollidens Galactica erhöll Svensk Utställningschampion för sina utställningsmeriter och den fantastiske Alex v.d. Ponyhoeve RS 644 blev både Svensk utställningschampion och Super_SUCH! 
Tack älskade Shetland för all glädje ni ger oss <3.

Avslutar 2016 - Välkommen 2017

Vi har mycket att vara tacksamma för under 2016 och vi känner oss nöjda med det som varit. Vi välkomnar 2017 med nya förväntningar, nya mål och troligen nya utmaningar.

I januari 2016 hände det mest oväntade. En dröm kom i uppfyllelse då Alex v.d. Pony Hoeve kom till stuteriet! Vi niper oss fortfarande i armen om det verkligen är sant att denne fantastiske hingst finns i våra ägor. Vi tackar Yvonne på Dalsgård för det stora förtroendet att få köpa honom!
Under mars månad tillkom sedan ytterligare två ston från Dalsgård och det var även dessa hollandsfödda Showgirl v.d. Amstelhof och Verona v.d. Vissershof.
Under april hade vi fullt upp på gården med alla lamningar. Det föddes totalt 57 stycken gutelamm så vi hade mycket att stå i. I maj månad kom de första fölen och de avslutades i juni månad. Vi väntade totalt 9 föl men 2 ston hade gått gall. Det föddes totalt 7 föl varav 6 är kvar livet. Vi är mycket tacksamma för de fina och duktiga mödrarna vi har.
Under våren gjorde vi vårt första Djurogram! Vi åkte med två shetlandsponnyer till ett äldreboende och de fick vara med våra ponnyer ett par timmar. Mycket uppskattat!

Sedan kom den varma sommaren och vi åkte på utställningar. Totalt har vi under året visat på 5 utställningar där vi totalt visat 16 ponnyer och av dessa erhållit 14 guld! Det har även blivit 7 klassvinnare av dessa samt Bästa färgade, Bästa Veteran, Champion Sto, Champion Hingst och BEST IN SHOW! Minnet med Melodie i BIS-ringen när hon som veteran slår hela ringen är oslagbar! Vlket sto!
Sedan har vi visat Alex på generalmönstring där han höjde sitt avelsvärde till A, samt gick 1a i ringen över 13 hingstar med 43p! Vi stopremierade även Nic Symphonie som fick diplom och gick 2a bland 18st 3-årsston i ringen!! Detta var stunder vi aldrig glömmer! Vi har även haft 2 uppfödningar som visats på stopremiering och även dem har erhållit diplom så det är triss i diplom och vi har fått fantastisk bekräftlese på våra uppfödarplaner. Av samtliga visade i år har vi ett snittpoäng på 40.5p vilket är bra! Vi är supernöjda med det. Det har varit poäng på 42 och 43 vilket ger oss rysningar. Sedan lär vi hela tiden och de där få 39poängarna kunde varit guld om vi gjort rätt val. Förhoppnignsvis gör vi det nästa år!
Under maj månad välkmonade vi det fantastiska stoet Ayehsa v.d. Amstelhof till stuteriet! Unghingstarna har som tidigare år gått på skärgårdsön och haft det bra. Tack stuteri Störtbäcken för er omsorg av dem. Vi sa adjö till Morning Surprice vid hemkomsten i november och tidigt på året i februari så fick Nic Charisma lämna stuteriet för att komma till nytt hem. Henne följer vi och hon har det så bra så! Hon visades på Halloween med 99 och guld. Det stoet kommer lik sina syskon gå långt!
I maj månad kom även hingsten Dalsgårds Othello RS 624 till oss för betäckningssäsongen 2016. Han fick betäcka 6 av våra ston och dessa avkommor ser vi mycket fram emot. Vi hoppas så klart på skäckar!
Och vi firar så klart vår dukitga dotter Wida som visat så många ponnyer i år att hon fick mottaga pris på Friends Arena. Tror nog hon ser fram emot nästa år!

Det har även varit lite sjukdomar bland hästarna men allt har gått vägen tack och lov. De ston som varit sjuka är fullt återställda. 

Nu ser vi fram emot och planerar 2017! Det är en del som skall prickas in! Vi har ett par unghingstar som planeras visas under vår och höst på avelsvärdering. Vi har två stycken 3-årsston som skall premieras i sommar och även ngt äldre sto. Yaght och Alex kommer gå hemma hela året och tar emot ston under maj-augusti. Välkomna med era ston!
Vi väntar 14 föl till våren så vi har att göra! Jag har även bytt jobb så i år kommer lamningarna få stå över. Första gången sedan vi startade att vi gör ett uppehåll,  men det kommer igen om ett år det lovar jag! 

I skrivande stund väntar jag på att få åka till den årliga hingspremieringen i Nederländerna. Det är årets höjdpunkt att få uppleva med kära vänner!

Vi önskar härmed tacka alla fantasktiska vänner och familj som hjälpt oss på ett eller annat sätt under året! Ett extra tack till Malin Eliasson och Kristin Johansson som under året hjälpt oss visa våra ponnyer så fint!

På återseende där ute! Välkomna att besöka oss och våra ponnyer!

Gott Nytt år!
Johanna & Magnus 




 

Vi tillägnar året 2016 den stjärna som lyser starkast på Lady's Holm! 
Hon är fundamentet till vår avel och har detta år fått ännu en diplomdotter och redan innan det blivit ELIT-premierad! Hon har bara i år blivit Bästa Veteran, Champion Sto och BEST in SHOW vid 19års ålder! 
I bagaget bär hon poäng upp till 43p med 10a på typ!
Hon importerades till Sverige vid 7års ålder (2004) och hade då visats i födelselandet Nederländerna med Fölpremie, 1-årspremie, tvåårspremie och sedan 1-årspremie tills hon var 6år. Hon titulerar sig efter det Kroon i NL. Hon har totalt fått 13 avkommor i NL och SVE varav två godkända hingstar- Time Out v.d. Römer (DE) och Uron v.d. Römer (SVE). Samtliga avkommor födda i NL är belönade med 1a premie varav samtliga ston har sedan blivit Kroon. I Sve har hon 2 diplomston och 4 guldbelönade. Hon väntar sitt 14e föl 2017 e: Alex v.d. Pony Hoeve. 
Vi är evigt tacksamma för detta helt enastående sto - 
Melodie van de Romer RS 5556 <3
e: Friso v. Heuvelshof (Preferent) u: Arabesque v. Spjuitjesdom (Preferent) ue: Trevor v. Bunswaard




Den 28 november 2016

Då har Wida varit på Friends Arena i Solna och mottagit priset som vinnare av flest visade hästar i kategorin 0-10år under 2016 - Handler Minior i årets tävling av Young Handler Award ( #younghandleraward).
Hon fotades tilsammans med andraplacerade som var 8år gammal och hade visat rasen Kaspisk Häst. 
Handler av Shetlandsponny bidrog till att föreningen Sveriges Shetlandssällskap vann Young Handler Trophy om 10.000kr. Vi hoppas nu de visar sin uppksattning och ger tillbaka detta till regionalföreningarna som sattsar på ungdomarna och ger dem möjlighet att visa så mycket som de gör!
Med sig till Friends Arena hade Wida sin kusin Nelly som bor i Sthlm. De passade på att fira deras 10-års födelsedagar med att gå på Familjematinén och hälsa på maskoten!!




 

Den 15 november 2016

Wida har under året 2016 tävlat om Svenska Hästavelsförbundets (SH) pris till unga visare av hästar (oavsett ras), det s.k. Young Handler Award. I går fick hon det glädjande beskedet att hon är totalvinnare av kategorin 0-10år Minior Handler i Sverige!! Det innebär att hon får hämsta sitt pris på Sweden International Horse Show på Friends Arena i Stockholm sista helgen i novmeber. Då Wida firar sin 10-årsdag denna helg så råkar vi vara i staden då hon önskat sig att få se familjematinén. Detta gör att hon kan hämta sitt pris själv! Så otroligt roligt! Vi trodde aldrig att hon skulle visa mest i hela Sverige men visst har hon varit flitig!


Hon har under året 2016 visa följande shetlandsponnyer:

Vinslöv 5/3: June Columbine of Lady's Holm
Huseby 10/7: Sollidens Femke och Hagdala Eadwyn
Laholm 28/8: Dominique v.h. Aegtherhuus
Mullsjö 24/9: Melodie v.d. Römer och Hagdala Elwyna
Sölvesborg 5/11: Nic Symphonie of Lady's Holm

 

Den 6 november 2016

Så har vi avslutat säsongen i ringen och i går var det dags för hemmaplan med Halloweenutställning i Sölvesborg, Blekinge som jag även ansvarade för tillsammans med Hans-Ola på Stellagården för 3e året i rad. Vi kan väl inte annat  än o säga att det blev lika lyckat i år som tidigae år med flest anmälda över hela landet. Totalt 107 anmälda och det är en del att stå i för att genomföra. Tack till all ni som hjälpte till på något sätt! Vi hade anmält 6 stycken men fick stryka 2 då man helt enkelt inte räcker till med att hinna med allt bestyr kring en utställning + att förbera egna ponnyer. Vi kan väl ändå säga att det finns en viktig pendel mellan att inte vara arrangör och att lyckas i ringen. Detta året lämnade jag ju styrelsearbetet i shetlandsföreningen efter 5år och det har aldrig  gått bättre i ringen. Bättre hästar kan ha en del i det så klart men flera har varit samma hästar men vi har lagt tiden på att förbereda dem i stället för att slita med arrangörsjobb. Men gårdagen var rolig att genomföra ingen tvekan om det! Vi får se hur det blir nästa år. De 4 stona vi hade med oss kunde vi stolt släppa ut i hagen idag. God bekräftelse på att vi väljer rätt hästar och att våra uppfödningar håller. Först ut var vår 1-åring Simmer Dim som inte alls ville visa sig eller förstod inte riktigt vad vi höll på med. Blev mer eller mindre kofösning i ringen och domaren menade att hon har goda rörelser men han behöver se dem! Erhöll än dock 88887=39p och placerades 5/6. Sedan var det vår 3-åring Nic Symphonie som fick fina 98887=40p och jättefin kritik. Skall bli spännande o se hur hon utvecklas till ett fullvuxet sto. Placerades 3/6. På eftermiddagen hade vi två vuxna ston med oss som gick i samma klass. Det kunde inte gått bättre för dem då de blev placerade 1a och 2a!! Först gick Ayesha v.d. Amstelhof med 98889=42p och blev dp klassvinnare, plac 1/7 ston och kom sedan  2/4 i championringen där domaren vill ha henne vidare till BIS-ring. Där slutade hon BIS-3!! Sollidens Galactica blev som sagt 2a i klassen med 99887=41p och blev i och med det klar för SUCH- Svensk UtställningsChampion! 
Vi är fantastiskt nöjda med säsongen och all den glädje våra ponnysar ger oss! Vi kommer summera året i vår nyårskrönika senare i december. Nu tar vi paus från visande och förbereder oss för vintern och alla årets föl nästa år!

Allt gott,
Johanna

 

Den 3 oktober 2016

Vad var det som hände? Vi kan inte fatta det riktigt.  Först så åkte vi till Skara för att visa vår 3-åring Nic Symphonie på stopremiering. Det var lång förberedelse med henne då vi strök henne från Norra Ljunga då vi ville ge henne all tid vi kunde. Magnus gjorde den största bedriften med att ge henne extra foder och gå och beta med henne - varje dag i 7 veckors tid! Jag ägnade mig till samma sak men inte lika ofta och tog på mig att träna henne då hon förra året inte velat röra på sig i ringen. Det var en lång resa till Skara men vilket kvitto vi fick! Det var en väldigt stor ring med från början 21 shetlandsston som reducerades till totalt 18ston. Vi visade sist i ringen och Sympho började bli trött efter lång resa. Men när vi gick in för rangering och premieringsförrättaren Morgan Johnsson först ropade upp ett vackert fuxsto så gick sedan hans ögon ett varv bland alla för att säga - var är nr 27? Jag fick titta en extra gång på Symphos nummerskylt och visst var det hon! Vi fick gå ytterligare ett varv men fick stanna på placeringen och finaste Sympho fick Diplom med avelsvärde GI och raden 98887=40p! Placerades alltså 2:a av 18 ston där 5 erhöll dilpom varav ett var Yaghts dotter Sollidens Helvetiza! Mycket roligt att Yaght erhöll ännu en diplomdotter. I och med Symphos diplom så har vi haft 3 uppfödningar som föddes 2013 och som visats år 2016 där SAMTLIGA fått diplom! Det kallar vi 100% utdelning och det känns helt ofattbart. Att tro på individerna är en sak - men att domaren som dömer dem tänker att de håller måttet är något helt annat! Vi är så glada för detta att vi gjort en sida om dessa 3 ston för att lära av det vi ser jämfört med den kritik vi får. Att deras 3 mödrar finns i vår ägo gör oss stolta trots vi inte fött upp mammorna, men vi har trott på dem! De är fundamentet i vår uppfödning! Läs mer på Vintage at Lady's Holm.

I och med detta kunde vi andas ut då samtliga premieringar och skyldigheter var över och vi kan inte kännas oss mer nöjda. Så nu återstod lite roliga utställningar men även där jakt på meriter för individerna själva, deras föräldrar och mål om att de skall erhålla Svensk Utställnignschampion. Därav åkte vi enda till Mullsjö och Shetland Väst utställning veckan efter Skara. Med oss hade vi Alex då han behövde en merit till för att kunna ansöka om SUCH (har redan samtliga meriter för Super-SUCH) och sedan valde vi ta med veteranstoet Melodie v.d. Romer, 19 år gammal. Äldst på stuteriet och har inte haft föl i år vilket var många år sedan o då passar vi på att visa henne. För mig är hon det vackraste jag sett men det är inte alltid lätt och göra en vacker dam rättvisa när man ständigt har föl vid sidan så nu apssade vi på att försöka rätta till sista meriten där hon förargligt nog erhållit silver. Målet var guld med oss hem så skulle vi vara glada och hon skulle slippa åka ut mer.
Det var en vacker höstdag och kändes skönt att endast ha två ponnyer med sig! Och vilka ponnyer sedan. Helt underbart erfarna, lugna, trevliga och visste vad dagen innebar så det var bara för oss att njuta. Melodie visades av Kristin på Hagdala och vi skrattade gott då Melodie inte alls ville värma upp men när hon sedan steg in i ringen så var det som inte gjort annat (vilket mkt väl stämmer). Kristin fick sedan springa vidare och jag gick med henne under rangering.  När Melodie ombads gå fram först bland 5 andra vackra veteranston så var min dag gjord! Jag kunde åkt hem där!! Tvåan placerades med hela 41p så jag gick som på små moln efter det. Wida lånade sedan det vackra tvåårsstoet Hagdala Elwyna i Handler så Melodie fick vila i släpet. Wida och Ewyna klarade det galant tillsammans! På em var det dags för Alex och han stod som ett ljus utanför släpet och blev ompysslad. Desto mer dansande blev det inne i ringen då han inte vill stå still men han tog hem klassinst över 6 andra hingstar och vi var lätttade och glada! Det är en stor klump med is i magen att förvalta en hingst som han! Det innebar att vi hade två av två möjliga vidare till Championatet och när Melodie gick in och komkurrerade tänkte jag att de yngre vackra stona tar hem detta! Men jag är nog kvar där i känslan än när de andra åkte ut med 42p och kvar stod Melodie som Champion Sto och Bästa Veteran!! Alex blev även han Champion Hingst och vidare till BIS-ring. Där tog jag Melodie och Magnus Alex. En efter en åkte ut och det återstod 4 st med 42p så fick Alex lämna ringen med 98889=42p! Kvar var Melodie, ett 3-årssto och ett gallsto. Då fick vi springa på nytt och Malin tog ledtygeln och fick Melodie i fantastisk lätt trav. Vi ställe sedan upp och domaren tittade länge på dem alla tre. Förstod att de hade samma poängrad. Han plockade ut gallstoet och kvar var Melodie och 3-årsstoet Gwendolyn af Jäboruder som utsågs till Reserv-BIS. Kvar var Melodie och jag! Helt ofattbart! Detta underbara sto som jag såg för flera år sedan på Dalsgård som jag förstod att jag måste ha för att nå dit jag ville. Där var vi med målet att avsluta karriären med ett guld och så går hon äldst på utställningen och kammar hem alltihop! Melodie - helt oberörd och aningen sugen på domarens blommor blev vi fotograferade och domare Lars Gerth avslutade med att säga att "Gammal är äldst"! Vilken dag!!
Vi måste tilläga att lilla Hagdala Elwyna som Wida visade i Handler vann Champion minior med 40p! Det visades även söner till både Alex och Yaght med guld!! Dalsgårds Umberto (e: Alex) visades med klassvinst och 98788=40p. Yaghts godkände son Eroz af Jäboruder erhöll 98888=41p! Grattis till er!

Mer foton finns under Symphonie, Melodie och Alex profilsidor. 

Nu skall vi försöka smälta detta!  PÅ återseende!
/Johanna
 

---------------------------------------------------------
Den 6 september 2016


Oj så mycket som hänt sedan sist! Sommaren har gått så fort! Inget blev riktigt som vi tänkt oss i sommar då några ston och föl varit sjuka och det har varit boxvila och passning hela sommaren lång. Det har gjort att mycket annat har stått stilla. Vi planerade för den stora sommarutställningen i Huseby i juli och vi hade med oss 6 ston där 4 av dem visdes fram med guld och vi fick fina kvitton på våra uppfödningar och den kritik vi önskat på nyinköpta ston. Resultat finns att se under Shows. Under juli månad premierades en av våra uppfödningar - Nic Camelia och vi var med ägarna och hon erhöll diplom - med bravur! Vi har efter det hunnit med en utställning i Laholm i slutet på augusti där vi erhöll ståpälskritik på både Dominique och Thea som både blev klassvinnare. Helgen som gick har vi inte riktigt landat från än och det var lång förberedelse för att generalmönstra Alex. Att det sedan gick hela vägen kunde vi bara drömma om. Han blev högst belönade hingsten med 43p och höjde till avelsvärde till A. Dagen efter var det dags för andra uppfödningen - Nic Charismas tur att premieras och vi har med ägaren Sofia och tittade och  även Charisma kammade hem diplom! Helt fantastiskt! Vi önskar tacka ägarna till dessa ston att ni förvaltar dem på allra bästa sätt! Tack! Hoppas vi får se er i utställningsringen, för där kommer ni nå långt! Nu åtestår sista 3-åringen från kullen 2013 och henne äger vi själva. Det är dags den 17 september för Nic Symphonie!

Dessa fina resultat har gett oss energi och vi hoppas kunna visa fler under hösten på utställningar. Det blir en tur till Shetland väst och sedan troligen till sydost för att avsluta traditionsenligt på Halloween i Syd! 
Alla föl och mammor mår fint här hemma och snart är det dags att vinka adjö till Othello som vi leasat i år. En underbart rar hingst som tar väl hand om sina ston! Tack till Gullsmyra för förtroendet.

Det går att läsa om våra resultat under Shows samt på resp ponnys egen profilsida. Det går även att läsa om Camelia och Charisma som vi sålt under Sålda eller klicka på deras namn.

Ha det bra!

/Johanna



 

Den 12 juni 2016

En uppfödares tankar och drömmar är ganska enkla. Det är att ens sto skall gå igenom sin dräktighet med ro och att fölning skall gå bra. De allra flesta gånger blir det så. Några få gånger har vi erfarit annorlunda och i dag blev en sådan dag att minnas med tårar. Vackra Operette (7år) kom till oss som 2-åring och vi har länge haft en plan för detta fina sto. Hon är speciell på flera plan då hon inte var helt enkel att betäcka. Det har varit många överväganden genom åren. Under tiden var hennes längtan så stark att hon snodde ett annat stos föl, som avled av att inte få mat i tid. Vi förbarmade henne över detta men samtidigt väcktes en moders känsla över den innerliga längtan hon bar på. Den sista månaden har hela familjen delat på vaket över henne och vi har gemensamt sett henne varannan timme sedan slutet på april. Det är den uppoffringen man gör för att allt skall gå bra. Men så händer det som inte får hända. Mellan två vak så hinner Operette föda sitt föl och när vi kommer fram är fölet dött. Det går inte att få liv i det. Operette har i morgon burit detta föl i 11 månader och hon har kämpat för att föda fram det och så finns det inget liv. Man känner sig total maktlös. Vi räckte inte till. Man går sönder när hon tvättar, pratar och vakar över sitt döda föl. Vi hade så gärna velat att hennes längtan skulle vara över men livet ville annorlunda <3. 


Den 17 maj 2016

Nu är våren här på riktigt och det märks på djuren! Vi har fått två föl under maj och det väntas ytterligare 7 stycken. Det var först Showgirl som fölade ett stoföl och några dagar senare var det Tussilagos tur och även hon fick en tjej! Se mer under Föl 2016! I början på maj körde vi ut unghingstarna till Skärgården för sommarbete och tur var nog det för när väl första fölet damp ned så vaknade de vuxna hingstarna till liv! Vi håller nu på att fixa det sista med hagarna så att alla hingstar skall få komma på bete med sina ston.På fredag väntas den hingst vi leasar över säsongen komma till oss - Dalsgårds Othello och det skall bli spännande att träffa honom.

Vi har en hel del at göra med fåren just nu som nästan lammat klart men skall sedan fixat en hel del med dem innan  betessläpp.Sedan blir det till att börja gära hagar. Vi har en hel del sommarbeten men vi behöver mer. Den mark vi har är mkt skog och det passar fåren. Vi har även fått ett sommarbete till ungstona en bit härifrån så den måste vi sätta fart med!

Vi har inte anmält oss till någo utställning utan måste jobba undan här hemma. Det får vänta tills i sommar. Alex har även fått kallelse till generalmönstring i september och det vankas planering av stopremieringar. Andra nyheter är att lilla vackra NicNac Divine blivit såld och även Rosalee. Rosalee är dock kvar och skall först betäckas. Hon kommer till en god väns stuteri så hon kommer användas precis som vi önskar!  Och så har vi nyheten att Juni kommer åka till Stuteri Emmero för inkörning i sommar! Det skall bli mycket roligt att få köra lite igen och lära Wida ta vid! Vi välkomnar även det nya toppstoet - Ayesha vd. Amstelhof!!

Vi tar emot gästston till samtliga våra avelshingstar! Mer info finns under Boka Hingst 2016 ! 

Följ oss på Facebook och Instagram! Se mer under News där uppdaterar vi nästan dagligen!


 

Den 31 mars 2016

Ännu en månad gått. Våren är här och det väntas snart föl igen! Alex har gjort sig hemmastadd och det är en urmysig hingst vi fått! Nu har även våra 2 nya holländska ston kommit och de är dräktiga och väntar smått i maj resp juni månad. De är väldigt trevliga att ha att göra med så vi är så nöjda så! Lilla NicNac Divine har blivit såld och åker till sitt nya hem i början på april. Vi har även några unghingstar till salu så kika gärna under salu-sidan. Sedan finns ju inte alla där utan fastnar du för ngn speciell så är allt diskuterbart. 
Sedan ett par veckor tillbaka står finaste Elin på sjukbox och hon har drabbats av vinterfång. Det har blivit ngt bättre men inte så pass som vi önskat. Vi tar nu en vecka i taget så ser vi hur det det går för henne. Hon har sällskap i stallet av ngn hingst hela tiden så hon är inte ensam.

Vi har även smygstartat i utställningsringen och hade med oss Juni och Lullaby. Det gick bra för både Juni och Wida i handlerklass så det var en OK start. Vi planerar nu årets utställningar och premieringar och det kommer hända mycket under vår-sommar-höst som vi ser fram emot. 

Innan fölen kommer så skall hagar städas och sommarhagar gäras och tas om hand så det är mycket att stå i men vi ser fram emot en underbar vår/sommar och hoppas vi ses där ute på någon tillställning!

Hälsar JOhanna

 

Den 19 februari 2016

Idag har fina Nic Charisma åkt till sitt nya hem i norra skåne. Detta är en mycket lovande tjej som har framtiden för sig. Hon kommer köras in och visas på premiering i sommar. Vi önskar de nya ägarna all lycka till med henne!



Den 6 februari 2016

Vi har nu sett att 3 av våra avelsston höjt sin avelsvärdebokstad baserat på deras avkommors meriter. Vi återkommer med exakta poäng de erhållit men det står klart att Melodie van de Römer RS 5556 och Carisma RS 5005 höjts till ELIT och Hamras Japonica till A!
Vi är så glada för dessa fantastiska ston! Tack till alla inblandade!

Den 19 januari 2016

Ännu mer glada nyheter! Stuteriet har fått den fantastiska möjligheten att köpa in topphimgsten Alex v.d. Pony Hoeve! Han kommer till stuteriet i januari. Mer finns att läsa under hans egna profil-sida. Vi har även köpt två holländska ston med superstam som givit fina avkommor. De kommer till stuteriet inom kort. Det går att läsa om dem redan nu - kika under Black mares.
 

Den 4 januari 2016

Vi har den glädjande nyheten att vi säsong 2016 kommer hålla en svartskäckad avelshingst på station! Mer information under Avelshingst/Dalsgårds Othello/Bokning 2016.

 

En nyårshälsning

Vi önskar er alla ett gott slut och ett Gott Nytt år!!
Vi önskar tacka er som som valt att köpa shetlandsponny hos oss o för de fina hem ni ger dem. Samt tack till er som haft förtroendet att sälja era ponnyer till oss. Det glädjer oss mycket!
Vi vill även passa på att tacka er som funnits vid vår sida på ett eller annat sätt under 2015 med vårt stuteri. Lady's Holm betyder mycket för oss och vi vet inte hur det varit utan er - så er hjälp är värdefull för oss! 
Man säger gärna när man vill tacka någon 'ingen nämnd - ingen glömd' men vi vill gärna visa att vi inte glömmer någon. Så varmaste TACK till er som ställt upp under 2015 genom att hjälpa oss i ringen med allt från att visa ponny på utställning som premiering, du som hållit häst utanför ring, badat hästar, fotat hästar, lånat ut släp, vattnat djur, tagit emot gästston, hållit sommarhagar och samtidigt stöttat o delat vår glädje under Ladys Holms 2015! 
Tack till
Marica Johansson
Caroline Jönsson
Malin Eliasson
Jeanette Stark o Ulf Rydberg
Anneli Linderholt o Patric Linderholt
Kristin Johansson
Mats Karlsson
Pernilla Nilsson, Marielle Johansson
Magnus o Anneli Archenholtz
Ann-Christine Lindhe Bruhn 
Susanne Ardenius o Fredrik Ardenius
Sara Döös
Pappa/Svärfar Bengt-Åke
Sanne Ernerstam
Hans-Ola Joelsson o Elisabeth Jeppsson
Nelly Alehav

Många kramar till er
Johanna & Magnus

2015.12-31 Årskrönika 2015

Vi når nu slutet på året 2015 och för stuteriet har det varit ett intensivt men roligt år!
Vi har fått flera kvitton på vår avel och att våra uppfödningar går i den riktning vi hoppats på.
Vi har under året som gått även sålt flera uppfödningar som stått oss nära men vi gläds att de fått nya hem som ger dem det de behöver. Det har varit en hård sortering utifrån de mål vi önskar nå men det känns som vi tagit ytterligare ett steg i rätt riktning. I våras lämnade Nic Camelia och Nic Black Velvet oss. Deras bror SeaCamp såldes till samma stall men anländer nu i vinter efter kastration. MacEpsilon fick göra en lång resa enda till Boden i maj och under varma juli blev det ett tårfyllt farväl av vår första uppfödning Little Red Riding Hood. Stuterit här även utökat med två färgade ston. Skäckstoet Filange af Jäboruder anlände i juli och skimmelstoet Carisma som vi varit fodervärd till de senaste två åren tillhör nu stuteriet för gott.
Fölen som föddes i år blev 7 till antalet spridda från februari till juli, fördelningen blev 4 hingstföl och 3 stoföl. Alla ston fixade sina fölningar galant och det är vi lättade över. Vi har även ett inackorderat sto som fick ett stoföl. Under året premierades två av våra 3-årsston där Sollidens Galactica erhåll avelsvärde GI, diplom med 41p. June Columbine erhöll G och 38p. Hon lyckades sedan erhålla 40+41p på utställning och är klar för sitt avelsdiplom och höjs därmed till GI.  För Yaght v.d. Belschuur var det dags för generalmönstring och på sina egna meriter höjdes han till GI och godkänd t.o.m 2020. Yaghts avkommor har även visat framfötterna i ringen med flertalet guld och championtitlar, alla ännu unghästar (föl-3år).
Några avelsston har gjort sig berättigade till höjning av sitt avelsvärde baserat på deras avkommors resultat. Vi har ansökt om höjning till ELIT för både Melodie v.d. Römer och Carisma. Hamras Japonica har gjort sig välförtjänt av höjning från GI till A! Fantastiskt!
I utställningsringen vill vi nämna några uppfödningar och först och främst har det varit Nic Lullabys år! Som 1-åring har hon vunnit alla klasser utom en som hon visats i (med konkurrens). I vinnande klasser erhållit guld i samtliga upp till 42p! Nic Allure, också 1år har även erhållit fina 41p. Hingstfölet MacGuardian som föddes i februari har visats 2ggr som föl med 39p, champion föl o fina lovord. Även stoföl som är visade står sig väl i konkurrens och väl att nämna är Simmer Dim som med samma rad som klassvinanren placerades 2/8 stoföl. Sollidens Galactica har även visats på utställning med fina 99 i poängraden och erhållen championtitel som ungsto. Några avelsston har även visats där samtliga erhållit guld som Sollidens Femke, Dominique v.h. Aegtherhuus, Almnäs Tussilago, Dalsgårde Omega och Carisma som även efter 12år utanför ringen tog hem Bästa veteran-titel. Detta berättigar henne att erhålla utmärkelsen SUCH= Svensk UtställningsChampion!
Wida har debuterat i utställnngsringen i s.k. handlerklass och har visat favoriten June Columbine flest ggr men även mamma Almnäs Tussilago och Solliens Galactica. Detta har hon gjort med bravur och har fått blodad tand kan jag lova. Wida har även debuterat i agility tillsammans med Dalsgårds Rosalee. 
Vi är stolta o glada över året som gått och ser fram emot 2016 som uppfödare och stuteriägare.

/Johanna o Magnus
 

2015.12.04

Då var vi inne på årets sista månad. Alla hästarna är nu i sina vinterhagar men det återstår en del sammaslagningar. Alla stona med föl går tillsammans för första gången. De har varit uppdelade under sommaren då fölen kommit med spridda skurar.  Vi har även haft ett par ungston hos Stuteri Danstorp och de har också kommit hem. Det har varit lugna men glädjefyllda återseenden. Höstavmaskning är gjord på samtliga och nu återstår att se över hovar innan den riktiga vintern är här. Det var varit varierande väder, allt från regn , storm till snö och kallt. Men en shetlänning bär sin skrud i alla väder och det är inte ofta de söker skydd. I veckan har jag gått igenom om det är några ponnyer som är aktuella för avkommeprövnng och höjning av avelsvärde. Blev mycket glad när det visade sig att 4 stycken av våra ston förhoppningsvis kan höjas och jag har nu sänt ansökan till SSS och så hoppas vi på glädjande besked. Se mer info på vår facebooksida. Det börjar även trilla in vilka utställningar som kommer gå nästa år och vi vet ju redan vilka ponnyer (av stona i alla fall) som skall premieras. Det arbetet börjar så smått redan nu med att vi börjar skaffa koll på hur de utvecklas och att de får det de behöver. Får bara hoppas att mantillväxten sätter fart med då det är lite si så där för tillfället. Så fort installning har lagt sig börjar även planering av fölningar och vilka betäckingar som skall göras nästa år. Det är en spännande tid att få göra det arbetet.  Om en månad får jag även möjligheten att åka till Holland igen för att kika på avelsvärdering av hingstar. Det längtar jag mycket till! Man lär sig massor av detta och får titta på vackra hingstar är en fröjd! Nu återgår jag till adventsstök! Ha det gott där ute o var rädda om era 4-beningar! /Jnj



 

2015-11-06

Nu var vi inne i november månad och den hektiska hösten är över, där utställningar, premieringar och avelsvärderingar avlöst varandra. Det har varit en mkt rolig och lyckad höst som vi är stolta över. Vi har erhållit massor av guld och unghästarna har visat framfötterna i ringen med champion föl och champion ungsto och flertalet klassvinster. Vi har erhållit diplom på stopermiering och Juni har lyckats erhålla 2 guld på utställning som ger henne dubbelguldsdiplom. Yaght är fortsatt godkänd enligt rasvisa krav enda fram till år 2020 och han erhöll avelsvärde GI vilket gör oss glada. Alla resultat går att läsa om under "Shows". Thea och Juni har även erhållit sina RS-nummer och vi väntar nu på fölens pass. Carisma som varit på foder hos oss i snart två år kommer att stanna hos oss och det gör oss mycket tacksamma o glada. Det är en dam som fått flytta runt mkt i sitt liv men har kommit till ladys holm för att stanna. Hon vilar i år och har inte blivit betäckt och trivs så fint med Elin. De är som gamla vänner som mötts i ett tidigare liv. I morgon kommer unghingstarna  hem från skärgården och det skall bli spännande o se hur de utvecklats. Seacamp kommer ju hem för att kastreras och skall sedan åka till sitt nya hem där systrarna väntar.  Yaght kommer förenas med unghinsgtarna och de betäckta stona får flytta samman med ston med föl. De går än på bete men stöttas med hösilage. 
Nu väntas en tid med att få i ordning stall inför vintern. Allt behöver stå klart till första december och det är en del o göra. Ha det gott där ute!

 

2015-10-04
Tiden springer i väg! Vi hinner inte riktigt med och det är fullt ös hela tiden. September månad har varit fullspeckat schema och oktober fortsätter nästan likadant men inte lika många måste. Vi måste även börja prioritera så vi hinner med gården inför vintern. Det har varit utställningar, stopremieringar, hingstpremieringar och du kan följa resultat under 'SHOWS' och sedan se foton på vardera ponnys sida. Sommarbetena börjar lida mot sitt slut och snart väntas att alla ponnyer får komma hem. Vi hoppas det fina vädret håller i sig ett tag till då ponnyerna älskar höstsolen o får beta gräs. 
Glöm inte följa oss på Facebook (se t h) där gör vi nästan dagliga uppdateringar med foton och information. Vi har även några ston samt något föl till salu. Så finner du någon intressant - tveka inte att höra av dig till oss! 
/Johanna

 

loading...
2015-07-16
Juli-nyheter

Det händer hela tiden nya saker på stuteriet!
I dag fick vi bekräftat att Anneke är dräktig. Via ultraljud kunde man se ett foster. Pappa är rödskäckhingsten James Herriot.
Operette och Melodie går kvar hos hingst och har ännu inte klara.
Iförrgår åkte älskade Rödluvan. Det blev ett känslofyllt avsked men vi är glada för det hem som hon får o önskar dem lycka till! 

Förra helgen var vi på utställning i Tingsryd o resultat finns att läsa under shows. Vi är mkt nöjda o glada med dagen.

Yaghts gästston är klara hos honom och nu går endast våra ston där.
Vi har även fått en nyklmling till stuteriet och det finns att läsaom henne under ungston. 

Vi väntar så på sista fölet. Lilla Just lurade oss och fick inte föl när det var uträknat. Hon har troligen inte tagit sig på förta brunsten o väntar senare än vi trott.

Vi har även kört några ungston till Danstorps stuteri för att hjälpa till med betena, Där går de med deras ungston över sommaren. 

Nästa vecka väntas 3-årspremieringar i Svenljunga! Det är Thea o Juni som skall visa framfötterna.

På återseende!


 

Läs hela inlägget »
2015-03-31
Det här är en nyhet