Färgade avelsston - Coloured Mares
--------------------------

Stuteriet håller några färgade kvalitetsston. Det tar tid att hitta riktigt bra färgade shetlandsponnyer och vi har en förkärlek till det svart-vita, men i det stora hela är det ponnyn som gör det.  Vi tycker om svartskäckarna och en riktigt bra skimmel är fantastiskt att vila ögonen på. Vi har sökt med ljus och lykta efter just detta och än vågar vi inte säga om de håller avelsmässigt, men som individer har vi fått bekräftelse gång efter annan och vi kombinerar dem med våra svarta hingstar så tänker vi att det kan bära, Det är svårt men vi försöker ställla samma höga krav på de färgade som de svarta. Det är viktigt för oss att om de har svarta linjer i blodet så skall de mäta sig med de "rena" svarta. Dominique (ovan) visar just på denna kvalitet.
Just dat som är vår avblekbara skimmel och som i första led (far och mor) härleder till Ön så utmärker hon sig något i hagen men hon har delarna som gör helheten. Vi väntar på dottern med samma färg.  

 

If you don’t have much money you are better to buy not such a good mare from a good family than buy a good mare from a shit family – she will never breed, she doesn’t have the genes to breed.”

/P-O Forsberg