Stuteri Lady's Holm föder upp förstklassiga shetlandsponnyer med grund i starka blodslinjer och påvisad god nedärdvning. Vi köpte in våra två första shetlandsston 2006 men det var först år 2010 uppfödningen tog fart på allvar. Vi har just nu på stuteriet runt 15 avelsston som hjälper oss att få ett fundament för vår avel. De flesta av dessa är svarta då vi har en tro på dessa blodslinjer som grund. Vi har sedan en dröm att hålla ett 'black and white-stud' och hålla oss till  till färgerna svart och vit i alla dess former från svartskäck, svartskimmel till enhetlig svart och  skimmel.  Vi närmar oss denna dröm 2014 då det senaste året tillkommit just dessa färger. Viktigt för oss är även att behålla engelska blodslinjer vilket vi lyckats få in i vår uppfödning. 

Vår vision är att få kraftfulla, sunda shetlandsponnyer med gott lynne. De ston som används i avel är avelsvärderade, visade på utställning och erhållit diplom men lägst klass I-premierade. Stuteriet är fortfarande i uppbyggnadsfasen och vi utökar hela tiden, men dock i den mängd som bibehåller shetlänningens kvalitet.

Vi erhöll godkänt stuterinamn av Svenska Ponnyavelsförbundet i september 2010. 


 Stuterinamnet Lady's Holm är efter en av de små öar av Shetlandsöarna (utanför Skottland). Ett namn som härleder till shetlandsponnyns ursprung då tanken är att ha ett 'egentligt stuteri' som är menat att endast hålla ston. Då passar det att vi kommer att kalla oss Lady's Holm (sv. Damernas Holme)!!Välkommen att kontakta oss! 

Tel:  070-660 67 67
E-post: kallargarden@hotmail.com

'When the angels where busy
God sent
a Shetland Pony'